Vi så rigtig mange bænkevarmere, og de var alle glade for at se billederne af dem selv, som jeg kunne vise dem på vores nikon. Kvinderne og mændene snakker og kommenterer livet i byen, set fra bænkene
Når vi nu havde så god tid, var det skønt at slenter gennem byerne og se både på seværdighederne og menneskene, som boede der

Etruskerudgravningerne

Der var meget at se på vejen mod Elba, men det mest spændende var de store etruskeudgravninger lige inden vi nåede til båden der sejlede os til Elba. Det er stadig vildt, at der har været civilisationer på disse breddegrader, mens vore forfædre ikke var nået længere end til bronzealderen.

Flemming i fuldt udstyr på vej op ad den 5 km. lange pinjeallé
Den utrolig flotte 5 kilometer lange pinjealle
Byporten i Artimo
Aftenstemning ved scaglieri og udsigt til monte Capanne
Solnedgang over Elba

Napoleons veje

Napoleon har ikke levet forgæves, og takket være ham er det skønt at cykle mange steder i Europa.
Han anlagde de mange store ruter der stadig eksisterer og for at hans elefanter og andet krigsmateriel kunne klare stigningerne, bestemte han , at ingen veje måtte stige med mere end 5%, og det er osse den stigning cyklister lige kan klare.
Elba er den ø, hvor napoleon blev "forflyttet" til, og øen bærer tydelige spor af Napoleons bedrifter ud i vejbygning. Der var rigtig fint at køre.

Elba er helt vidunderlig
den ø er et besøg værd.
Vaskedag på campingpladsen i Scaglieri
Rådhuset i Sienna

Efter en herlig uge badeferieuge på Elba var det retur mod Firenze.
På vejen kon vi igennem Sienna, hvor der netop i den weekend var festival, og der flages i hele byen.
Rådhuspladsen er lavet om til hestevæddeløbsbane og de forskellige kvarterer i Sienna konkurrerer mod hinanden, og alle kneb gælder.

Desværre oplever vi ikke selv væddeløbene, for på dagens 400 trins tårntur, sker der det uheldige, at Kirsten på de første trin ned igen smutter, og forstuver foden, så hun er ukampdygtig de næste dage, og det er kun takket være en intensiv magnetkur, at hun formår at køre turen fra Sienna til Firenze.

Flagene fra de forskellige kvarterer

Toscana 2001

Endnu en af vores begivenhedsrige cykelture, som vi selv havde store forventninger til, og vi blev ikke skuffede.

Som noget nyt var vi forinden blevet enige om, at vi osse skulle huske at ta' det stille og roligt ind i mellem cykelturene.
Det faldt os slet ikke svært!
Vi har en tilbøjelighed, der går i retning af, at sidde mange timer i sadlerne for at nå så meget som muligt, men det bli'r på bekostning af fordybelsen.

 

Dørhammer
Vi havde lavet en lille tur fra Firenze ned mod Elba, hvor vi kom igennem S. Gimigano og Volterra. På Elba holdt vi "ferie" en uges tid og så retur til Firenze op over Sienna.
De bløde, bølgende bakker og vinmarkerne rundt om S.Gimigano.

På toppen af de højste bakker lå den ene smukke by efter den anden, her et billed fra S. Gimignano med de mange tårne, der havde deres egen historie om herremændenes selvforståelse.

Jeg kan godt forstå så mange cykelryttere har slået sig ned i Toscana, der er de pragtfuldeste landskaber med masser af bakker, som, selv om de ind i mellem er skrappe, så bli'r de ikke ved med at stige i timevis!

S.Gimigano med de mange særprægede tårne