bjergko
Sommerferien 2012
Schweiz-Østrig-Tjekkiet-Tyskland
1.uge

valmuemark

Diasserie fra den
første uge i Schweiz
klik på billedet


3 x morfar

Klik på en knap, hvis du vil se mere fra ferien

Campingudstyretm.m. er blevet opgraderet.
Vi har virkelig set frem til denne sommers ferietur, og man skulle jo nødigt gå ned på udstyret! Så vi har investeret i fremtiden, i erkendelse af, at det nok fremover er sådan her vi vil holde ferie.

Cykler og bagage bliver transporteret i "pandabilen", og så kører vi gode, lange cykelture med bare en enkelt cykeltaske, det er så fint.

"Pandabilen" har fået udskiftet cykelholderen, og i kabinen har vi fået en GPS, så vi kan finde vej.

Vores tunneltelt, som vi har cyklet rundt med i årevis er udskiftet med et nyt telt med to kabiner , fortelt med gulvtæppe og ståhøjde.

Vores gamle 5 cm. madrasser er gemt væk og i stedet har vi nye 10 cm. selvoppustelige madrasser. De har været så skønne at ligge på!

Vores trangia har fået gasbrænder og stegepande, så vi kan stege kød og lave pandekager. Det er så vildt!

Diasserie fra den tredie uge Tjekkiet og Tyskland.
klik på billedet

 

 

å

 

 

Diasserie fra den anden uge ved bodensee og Chiemsee
klik på billedet
grønne bakker  
Pandabilen klar til afgang fra Tyrens Kvarter Det nye telt med ståplads, 2 sovekabiner og fortelt med plads til borde og stole
pandabilen pakket og klar
solceller på bakken i magdeburg
morgenmad på pensionatet i Burg
solceller på bakken i Magdeburg
Morgenmadsbordet fra pensionen i Burg
rheinfaldene

 

Søndag d. 17 juni
Vi skal nå færgen kl. 11 i Gedser, så vi var tidligt af sted og spændte på at køre på de tyske motor og landeveje.

Det var en glædelig overraskelse.
Motorvejen kørte vi så lidt på som muligt, så vi kom igennem fine landskaber og små skønne byer, og stoppede dagens kørsel i Burg, hvor vi indlogerede os på en lille pension.

Mandag d. 18 juni

Vi skal jo nå Thalwil i løbet af tirsdagen og vi kan godt regne ud, at vi bliver nødt til at kaste "pandabilen" ud på motorvejene. Det går osse fint når motorvejen kører lige ud eller ned af bakke, men går det for stejlt op må vi ind og ligge bag ved lastbilerne, vi har jo et tungt læs inde i pandabilen!

Vi kommer over 500 km. tættere på Schweiz og ser mange fine udsigter på "racerturen". Noget af det der gør størst indtryk er alle de kæmpestore vindmølleparker og gigantiske solfanger-anlæg.

Vi havde så travlt med at styre bilen at vi ikke fik taget et eneste billed, ikke engang fra det fine Western hotel vi sov på, det var ellers nok værd at ha' et billed fra. 100% luksus.

Tirsdag den 19. juni
Vi skal først nå Thalwil i løbet af eftermiddagen, så vi kører forbi de store "Rheinfall" og får nogen store oplevelser. Det var enestående.
Helt vildt var legepladserne oppe i trækronerne.

1179 kilometer var der fra Ballerup til Thalwil og det syntes vi var rigtig langt, og vi kan slet ikke fatte, at Stine og Bo tager turen i et hug! Med 2 unger påp bagsædet.

Onsdag den 20. juni

Vi bli'r hos Stine og hendes drenge og starter dagen med at køre Oscar i skole og fortsætte på en lille cykeltur med Stine og Marcus mens Bo tager til Zürich og passer sit arbejde.

Vi når osse at køre forbi Marcus nye skole, som han skal starte i efter sommerferien. Det var et fint og flot palæ aller øverst på bakkerne bag byen.

flyveøvelse

træstub i vandfaldet
rheinfaldene
træstub midt i vandfaldet
drengene bader i züricher see
legeplads i trætoppen

stine og drengene bader
Stine og drengene bader meget i Züricher See Legepladsen i trætoppene

oscars skole


Oscar viser sin skole frem
Oscars skole i Thalwil
cykeltræf i skoven
Cykeltræf i skoven
Oscar viser os sin skole
frokost på campingpladsen

Torsdag den 21, fredag den 22, lørdag den 23 juni og søndag den 24 juni
Noget af det vi har glædet os til var at have Marcus med på camping og cykeltur, som vi har gjort i mange år.

Vi havde booket en plads på camping Maur 25 km. fra Thalwil, og vi fulgte vores plan, som gik ud på, at Kirsten og jeg kørte ud og rejste teltet, så ville Stine komme derud med Marcus, hans cykel og bagage.

Vi havde tre skønne dage med gode cykelture rundt om greifensee. 20 km var turen og den første dag kørte vi venstre om søen, og dagen efter tog vi turen højre om søen.

Marcus havde eget værelse i vores telt, det var han meget tilfreds med.

Den første aften i teltet blev det ellers et herrens vejr, det regnede og stormede og lynene og tordenen bragede ned over os, så vi næsten ikke kunne koncentrere os om at spille dobbeltcasino.

Vi sad heldigvis godt beskyttet inde i forteltet, men vinden kom direkte ind på teltdøren, og trykket på teltdugen var ret så voldsomt. Men efter et par timer stilnede uvejret over og vi kunne konstatere at teltet holdt tæt.

Marcus kørte med ind til supermarkedet hver morgen for at være med til at vælge brød og yougurt til morgenmaden. Der var en fin cykelsti ind til Maur, og den var osse rulleskøjtestien og der var mange som havde hjul under støvlerne, og ikke kun her ved greifensee, men mange steder stødte vi på skøjteløberne.

Vi fik afprøvet vores nye stegepande og gasbrænderen en dag vi lavede pandekager, og den bestod osse testen, så vi er godt "kørende"!

Feriedagene med Marcus for en ende og vi kører ham og hans grej tilbage til Thalwil og spiser frokost sammen med resten af familien. At alt er dyrt i Schweis havde vi allerede selv oplevet, men Bo fortæller at det brød vi spiste til frokosten havde kostet 100kr!

Vil du se mere, tryk på knappen

audi og panda
Vores første frokost i Maur
Marcus og hans grej bliver leveret i audien, som får lov at stå ved siden af vores pandabil, selv om den er noget stor
camping råhygge
broen spærret
råhygge i skyggen
broen spærret af et træ der mødte et lynnedslag
kirsten og marcus spiller badmiton
flyverøvelse
Kirsten og Marcus spiller badmiton
flyver opvisning
sstorke og hejrer
badetur i greifensee
storke og hejrer
Oscar var osse ude og besøge os på campingpladsen
marcus kigger langt
kirsten og marcus
Marcus kigger langt
Marcus og Kirsten