rute 5 colmar blomster Alsace 2018 isenheim ko
haugenau

Du kan se flere billeder fra Alsace på de her link:

Haugenau Strassburg:

Ribeuville:

Isenheim, Colmar:

Hjemturen:

trabant
Campingpladsen i Haugenau
Top-trimmet trabant på vej til træf. Den var så fin.
Sommerferien i Alsace
har stået på vores ønskeliste siden 2013, hvor vi slukørede og mismodige flygtede hjem til Danmark efter katastrofen i Zesanne. Dengang kørte vi igennem Alsace i styrtende regnvejr og så slet ikke nogle af de smukke byer og landskaber vi havde hørt så meget om. Det skulle der laves om på.
Så vi kørte afsted i vores nye bil.
Vi har osse udskiftet vores telt med et, lidt mindre, men et, som vi bedre kunne magte, så vupti, det blev igen overkommeligt at rejse-og nedtage teltet, og det blev vi meget begejstrede over, på turen.
Vi fik hurtigt opfattet
, at der var varmere i Alsace end vi var vandt til hjemme i Ballerup, så det blev ikke til så mange cykel-kilometer på landevejene, som vi plejer. I Haugenau havde vi en cykeltur igennem den store skov nogle kilometer fra byen. Det var skønt at køre i de store træers skygge.
For at vi skulle huske den tur var regnguderne blevet enige om at lukke op for et skybrud, der ville noget!! Så vi fik alt det regn "vi havde behov for på resten af ferien" på de sidste 10-15 kilometer.
Strassburg:
Der var over 100 km. frem og tilbage til Strassburg, og vi gættede på at det ville være besværligt at finde parkering til bilen, så vi tog i stedet toget . Det var en god ide, og vi havde en rigtig fin sigtseeing dag i Strassburg.
blomster

kirsten

blomster
Blomster på broen
Kirsten finder vej i Strassburg
Der var så fint med blomster overalt
konigsburg vin
Königsburg
Kirsten i kælderen med de enorme vintønder.
storkene

På den næste campingplads i Ribeuville
mødtes vi med vores venner Erling og Annette, som er stamgæster på pladsen, sammen med hele det danske campingfolk!.
Det kunne vi godt forstå, for det var en rigtig dejlig camping.
Vi havde nogle dage sammen, hvor vi både fik hygget, spist og smagt på de lokale vingårdes hvidvine.

Vi kastede os ud på cykelruterne igennem vinmarkerne, men nåede meget hurtigt grænsen for vores formåen m.h.t. at klatre op af de stejle 15-20% bakker! Det var for hårdt og vi vendte tilbage til campingen af de udmærkede landeveje!

Den første dag kørte vi en "lidt hård" tur op til Königsburg, som lå oppe på toppen af bakkerne og kaldte på os. Vi kunne faktisk se den fra campingpladsen. Det blev er flot tur gennem markerne og skovene, og vi klarede "procenterne" i stor stil!

kaiserberg
Kaiserberg
Storkene på campingpladsen

En anden dag cyklede vi af Europa cykelsti 5 gennem de smukke, smukke vinmarker, og besøbesøgte Kaiserberg, som lå og puttede sig neden for bakkerne.
camp


Den sidste campingplads vi lå på i Alsaca var i Issenheim.
Der var vi de eneste danskere, og det havde vi det godt med. Kirsten fik trænet sit franske, og hun er blevet smadder god til "La langue Francais".

Vi fik flere cykelture og det var bare så smukt at køre rundt i de grænne vinmarker.


isenheim
hvil
Campingpladsen i Issenheim
Pause på bænken med udsigt over vinmarkerne
vinmarkerne langs cykelruten.
ballon ballon

Vi var osse på et par bilture, først til GRAN BALLON med en hel fantastisk udsigt mod alperne (som vi dog ikke kunne se den dag vi var der p.g.a. disen).

Colmar var vi osse inde og se på. Det var en dejlig dag sammen med alle de andre tusinder af turister, der var på ferie i Alsace!!

Gran Ballon
 
colmar kanalen colmar
huse i Colmar
Kanalen vi sejlede på
Lille torv i Colmar

På hjemturen fra Alsace havde vi nogle sære oplevelser på de hoteller/gasthaus. Vi kunne simpelthen hen ikke få lov at betale med vores kreditkort!! De ville se kontanter!!
(Vi kunne godt genkenede det fra vores berlin-tur, mon det er fordi den sorte økonomi har gyldne tider - det gætter vi på!!)

Efter de første overnatninger var vi løbet tør for euro, og det lige som vi skulle holde weekend i en lille bitte flække, Alterbrak, uden hverken forretninger eller pengeautomater, så vi måtte "op på hesten" igen og køre til nærmeste by med pengeautomat.
Selv med ægte euro havde vi et par dårlige oplevelser, når vi skulle afregne værterne.

TITAN
"Die längste Hängebrücke ihrer Art" var noget af det vildeste vi været i nærheden af, men vi nøjedes med at vandre en tur frem og tilbage på den.gasthaus bro bro
 
Vores gasthaus og restaurent 140 trapper oven over!
TITAN
Feriebilled på toppen af den tæmmede flod