1993 Samos
1994 Jylland
1995 Korsika
1996 Passionen
1997 Jylland/Sverige
1998 Pilgrimsturen
1999 England/Skotland
2000 Provence
2001 Toscana
2002 Söderåsen/Bornholm
2003 Frankrig-Korsika


2004 Forårscykeltur

2004 Tyskland

2005 Øland, Gotland, Blekinge, Skåne
2006 Tjekkiet
2007 Skåne - Blekinge og Småland
2008 Sjælland - Samsø
2009 Donau Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn

2010 Holland
gruppe morfar
2013 Frankrig teltet 2013 Jylland solnedgang 2014 Frankrig autotoget
kirsten
v

r

s

 

 

     
   

 

 

   
   

 

 

     

Første gang vi afprøvede cykler med bjerggear var på Samos i 1993, og fra den dag var der ingen tvivl i vores sind, sådan noget lignende skulle vi have fat i.

Vi boede på bed & breakfast, så vi havde hverken telt eller andet campingudstyr med. På den måde skulle det være en nem tur, men så nemt var det nu ikke, vi fik alvorlige problemer op af bakkerne i Vejle å dalen, cyklerne var alt for højt gearede, så det kneb virkelig for os at komme op over bakkerne!
Det var derfor hjem til cykelsmeden og få gearene ændret, så de kunne klare de rigtige bjerge på Korsika, som blev vores virkelige ilddåb, som cyklister.

Billed fra Arne Jacobsens skulpturer i Vejle å dalen, da vi cyklede forbi på vores "jomfrucykeltur".
Der var mange andre ting som skulle indkøbes og afprøves. Så de næste år var en lang "gaveregn" så vi kunne komme afsted med det rigtige udstyr.
Vi købte nyt fotoapparat, et lækkert Nikon.
Det iglo telt vi havde med på Korsika var for lille, så vi endte med at ta' til Sverige og købe et lækkert tunneltelt. Vi købte en masse campingudstyr, bl.a. trangiasæt til at lave mad på
Selvoppustelige madrasser måtte vi osse ha'., foruden klikpedaler på cyklerne, og nye cykelsko, cykeltasker til både foran og bag på.
Vores store plan Forberedelsen Afprøvning af udstyret
og en drøm vi havde talt om i mange år var, at når vores mindste datter blev 18, ville vi tage orlov fra vores respektive arbejdspladser, og køre et halvt års tid fra Spanien til Grækenland, langs med Middelhavet. Der var et par år til, så vi havde god tid til at planlægge og forberede turen.
Det første vi skulle ha' var nogle nye cykler med mange fine gear, og i det hele taget forberedte til langtur.
Vi købte to Everton turcykler med bagagebærere både for og bag, og prøvekørte dem i 1994, på sommerens cykletur, som gik fra Ballerup, over Fyn til SønderJylland, herfra videre op ad "Hærvejen" til Nordjylland, og hjem igen over Århus-Kalundborg.

Lidenskab

Min store lidenskab er at cykle, og heldigvis har fru Pedersen det på samme måde, så vi har gennem årene kørt mange tusinde kilometer på vores cykelture - rigtig mange!

Da pigerne var små var det på de danske landeveje, men da Signe for sidste gang var med "de gamle" på Samos i 1993, og vi fik prøvet at køre på mountenbike, begyndte vi at forestille os, hvordan vi kunne realisere vores drømmetur.
Cykelture
De årlige cykelturene kan du klikke ind på, og se, hvad vi har oplevet.