Bjergene

Vi var over mange bjerge, men de vildeste var dem vi kørte i, i de franske alper, gennem Gran Canyon de Verdon. Det var simpelthen et af turens højdepunkter, osse rent bogstaveligt! Den dag kørte vi over pas i 1200 meters højde, og fulgte vejen på toppen af de stejle lodrette kløfter med den "grågrønne, grumsede Limpopo flod" løbende, langt nede i bunden af dalen, den dag glemmer vi aldrig.
Det var ubeskriveligt, og det var en sejr for os, at vi kunne klare de stigninger, som vi blev udsat for. Så skidt med at Kirsten havde øm og opsvulmet hase i flere uger og vi om natten lå i telt, og temperaturen deroppe i 800-900 meter kun var 8 grader C, da vi vågnede om morgenen, og skulle ud i det våde græs!!

Appelsinplantagerne

Appelsinlundene fra Valencia og næsten op til Barcelona var et rent duftorgie. De nye blomster var netop ved at springe ud, og det var noget der kunne duftes på lang afstand. Appelsinerne fra forrige høst var ikke alle steder plukket endnu, og vi skal sent glemme vores campingdebut i Tivenys, hvor vi slog teltet op lige under de saftigste appelsiner, vi nogen sinde har smagt, og dem kunne vi så plukke ned fra træerne og mæske os med, i de to dage vi var der, herligt!

 

 

Vin markerne

Nærmere Pyrenæerne kom så de første vinmarker, og de "forfulgte" os derefter i flere måneder, men ingen steder så vi vindykning så intensivt som i Nordspanien og Sydfrankrig, det var for meget til sidst, men sådan var det med mange af de ting, som blev dyrket på markerne.

Det var helt forskelligt fra, hvad vi ser herhjemme, marker med forskellige afgrøder. Vi så tit arealer så store, at vi end ikke kom igennem dem på en dags tur, med den samme afgrøde. Så kunne det være appelsiner, eller mandler, hvedemarker eller vinstokke.

orkide

Minderne vælter frem.

Helt fra de første dage på Mallorca, med de pragtfulde blomstrende marker under oliventræerne, hvor gule, røde og hvide blomster ligefrem sloges om førsteprisen i den lokale skønhedskonkurrence, mens grissebasserne og fårene åd sig tykke i det frodige grønne græs.
Det var et enestående møde med foråret, som vi jo siden fulgte i de næste to måneder på vores vej nord på, fra Valencia til Barcelona, over Pyrenæerne og ind i Frankrig.
Hvad vi ikke så af blomster, træer og buske er ikke værd at skrive hjem om!

Vi prøvede at holde styr på det i starten, men det gik hurtigt op for os, at der er mange flere forårsplanter rundt om i verden, end lige dem vi har lært at kende i den danske flora. Vi så flere, men vi kom snart overens med, at bare de to første nye planter vi så - hver dag - ville vi kigge på og nyde deres skønhed.
For dog at ha' noget vi kunne holde rede i, blev vi "orkide-jægere"! Vi har set hundredvis af orkideer, og vi mener selv, vi har registreret 12 forskellige arter!
12 forskellige orkideer fandt vi på turen gennem foråret

Man ser meget natur fra en cykelsaddel

Man ser meget natur, når det hele foregår på cykel! Og hvor er Europa dog mangfoldigt! Men bjerge er der overalt, stort set, og selvom det mange gange var strenge opkørsler, var alle strabadserne skubbet i baggrunden, når vi stod på toppen af det ene bjerg efter det andet, og kunne skue ud over landskaberne, dybt nede under os, og lykken var de gange, hvor vi, mens vi stod der - og var så små, fik øje på en rovfugl, endnu højere oppe, endnu tættere på guderne.

På vej mod gorge du verdon

Delfiner, ørne og alfarytmer

Naturoplevelserne har i det hele taget været det, vi begge to har været så begejstrede for, at vi ind i mellem blev nødt til at stoppe op og mærke den liflige rislen ned af ryggen, hårene som rejste sig på
hovedet, og øjnene der tog den ene stirrer efter den anden.
gotge du verdon
gorge du verdon
Se starten af passionen, tryk på Mallorca Se mere om herligheds-distancen og de indre billeder, tryk på Dagsturen.
Passionen
Sardinien og reflektioner over dannelsesturen,
tryk på Sardinien
2½ måned i Grækenland og pilgrimstur på Athos,
tryk på Grækenland

DRØMMEN BLEV OVERGÅET AF VIRKELIGHEDEN

Foråret forfulgte os i to måneder.