Se starten af passionen på Mallorca Foråret, der forfulgte os
Passionen
Sardinien
og reflektioner over dannelsesturen
2½ måned i Grækenland og pilgrimstur på Athos

DRØMMEN BLEV OVERGÅET AF VIRKELIGHEDEN


Herlighedsdistancen.

HERLIGHEDSDISTANCEN

var omkring 50 kilometer om dagen.

Vi fandt hurtigt vores rytme og herlighedsdistance! Den var omkring 50 km om dagen. Når vi lå der omkring, var det en sand fornøjelse at være på cykeltur, men sådan gik det ikke hver dag.

Byerne, hvor vi kunne finde logi eller slå teltet op, var jo ikke anlagt efter danske 50-kilometers cyklister, så der har virkelig været dage, hvor vi har "kørt røven ud af bukserne"! Her bagefter er det utroligt at tænke på, hvad vi dog har udsat vores luksuslegemer for af anstrengelser. Der har bare været dage, hvor det var så for meget, at vi blev nødt til at ta' nogle ordentlige "slappere", inden vi var os selv igen og orkede at se mere asfalt under vores snurrende cykelhjul.

 

DE INDRE BILLEDER.

Vi har kun ganske få billeder med fugle fra turen. En bogfinke fra Sardinien og to tyrkerduer uden for vores vindue i Thessaloniki, og en flok flyvende pelikaner, som vinkede farvel til os den næstsidste dag på Kassandra. Men inde i vores hoved har vi "indre billeder" af fugle til et helt naturprogram! Vi har set så mange store ørne, og hvor er de dog majestætiske, når de svæver oppe i luften på en opvind. Vi stod der den ene gang efter den anden og rev i vores kikkert for at få lov til at se med. Efterfølgende havde vi næsten hver gang en længere diskussion om, hvilken ørn det nu var denne gang?
Det flotteste "indre billed" mener jeg nu nok jeg har fra mine pilgrimsdage på Athos, hvor jeg en morgen gik over bjergene fulgt af den opgående sols lys, og da jeg så mig tilbage, lige ind i den store røde sol, fløj en ørn ind i solens centrum, og stod der i nogle sekunder.Det var et fantastisk syn!

Vi har set flamingoer både på Sardinien og den sidste dag i Grækenland, pelikaner, storke, isfugl, biæder og hærfuglen for at nævne nogle af de mere farveprægtige. Gøgens kukken fulgte os om dagen de første måneder, og lige så sikkert var den monotome nattelyd fra den lille hornugle, hver eneste nat, hvis vi ikke lige lå og sov inde i beboede områder. Vi så den lille hornugle (live) i platantræerne på Mallorca og ved ebro, inden bladene endnu var sprunget ud.
Det er umuligt at nævne alle de arter vi har set, og ikke mindst hørt. Skønnest eller mest støjende var sangfuglene nok på campingpladsen i appelsinlunden ved Ebro. Når morgenens fuglesang startede, overdøvede de enhver anden lyd, det var imponerende.

Vi passerer grænsen fra Frankrig til Italien
På vores vej ud af "Aureliaen" møder vi hele det store cykelcirkus "Giro de Italia"
Datomærke til vores film fra den 10 maj Tænksom garffitti fra Sardinien Bogfinke Det skæve tårn i Pisa En af de tolv forskellige orkideer vi så

ALT BLEV VURDERET EFTER EN SKALA
FRA 1 - 10.


Vi gav karakter og kategoriserede mange af de oplevelser vi havde på turen i en skala fra "1 - 10"!
Asfaltbelægningen på vejene fx. Det var herligt at køre på en "tier", som var en hel ny anlagt vej uden huller eller knolde. De fleste veje var mellem 4 og 6, men "ettere" og "toere" undgik vi ikke, med, hvad dertil hørte af huller og elendig overflade.
Helt uden for kategorierne var jordvejene, som gik ned til minus "fem"! Sådan en var rigtig slem!
Sengene vi sov i, bjerge, udsigter, restauranter, campingpladser, museer, strande vi badede ved, alt forsøgte vi at holde rede på med vores lille system. Vi har faktisk haft stor fornøjelse af denne teknik, og det har givet mange grin og diskussioner, det var jo ikke altid, vi havde den samme mening om karakteren!

 

ebro

Den brusende Ebro, her var både
kongeørne og atomkraftværk