Gensynsglæder.

Der har været mange gensyn af steder, hvor vi har været før i vores liv, og det har været skønt at gense dem fra cykelsadlen!
Et af "stederne" var Positano i Syditalien, hvortil vi for 19 år siden var på bryllupsrejse. Vi har nogle indre billeder derfra, som har en herlighedsværdi og en skønhed, som ingen andre steder i verden! Vi ville godt genopleve nogle af dem "live", og de stod distancen! Der er utroligt flot. Kystvejen fra Sorento til Salerno er verdensberømt, og var om muligt endnu smukkere end vi kunne huske den. Sikke en cykeltur.

Hotel Posidon, hvor vi boede på vores bryllupsrejse var siden blevet et €€€€-stjernet luksushotel, og der havde jeg forestillet mig vi skulle bo.
Jeg fik pruttet prisen helt i bund, men fru Pedersen ville ikke bo på vores gamle fine hotel, med alle de fine stjerner og være den eneste gæst i cykeltøj!

Positano lå stadig så bedårende smukt op af bjergsiden.

 

 

 

DANNELSESTUREN.

Kulturelt har der osse været "bingo på drengen".
De romerske ruiner i og omkring Nimes, Arles og Avignon var helt utrolige. Det er med fare for at tabe både næse og mund, at man stiller sig op og mærker historiens vingesus. Ufatteligt, at man for to tusind år siden kunne frembringe sådan nogle bygningsværker, og de holder endnu. Der er vist ikke meget af det vi bygger i vore dage, der osse vil stå her om to tusind år!

Og endnu ældre var jo de græske ruiner vi har set, og her var Paestum i Syditalien , men osse ruinerne ved det gamle Korinth var noget der gav anledning til eftertænksomhed.

 

Gaudis ufuldendte katedral, hans forunderlige huse i Barcelona og hans park, var den første store kulturelle oplevelse. Så mødte vi Dali i hans fødeby Figueras, hvor han havde omdannet byens teater til museum, med hans egen iscenesættelse af sine finurligheder. Det var en herlig dag.

Men over det hele svæver Chagall,
hvis museum vi besøgte i Nice. Hans 12 bibelske billeder, som hele museet er bygget op over, var turens stærkeste kulturelle oplevelse. Vi var lammede. Hjertet holdt op med at slå, hans billeder ramte os med en intensitet, som vi aldrig har oplevet. De timer vi tilbragte der, står mejslet ind i vores sarte sind! Vi var rørte mange gange på turen, den her museeumsdag var en af dem.

Nadveren, et af Chagall's 12 bibelske billeder på museet i Nice.
Den enestående romerske viadukt over Pont du Garde
Se starten af passionen på Mallorca Foråret, der forfulgte os
Passionen
Se mere om herligheds-distancen og de indre billeder. 2½ måned i Grækenland og pilgrimstur på Athos

DRØMMEN BLEV OVERGÅET AF VIRKELIGHEDEN

Sardinien

Dagene på Sardinien var nu noget af det vi begge to kan blive helt henfaldne over. Der var helt eminent dejligt. En rigtig cykel ø, efter vores mening, og så var den hel særegen. Der var ingen store træer på bjersiderne.
Der var en forklaring på, hvorfor der ingen store træer er på øen.
De blev for nogle hundrede år siden fældet og brugt til skibsbygning, og først nu er de ved at genoprette den naturkatastrofe,det i virkeligheden var at barbere alle bjergene.
Det blev en uforglemmelig dag/aften/nat!

Vi kørte 1019 meter op af, og det var over en strækning på 57 km, men det gik som en leg, og det var på vores 19 års bryllupsdag!
Den fejrede vi på kroen øverst i passet. Vi fik serveret den lokale mad, som var godt grisekød fra de fritgående dyr, som vi så gå på de store højenge lidt neden for toppen af bjerget. Desserten var hjemmelavet hytteost og honning. Den var lige til en "tier". Og endelig lå vi i turens absolutte topscorer-seng!
Stor og bred og dejlig! Det er virkelig noget man lærer at sætte pris på, når den daglige seng er de 63 cm brede madrasser i teltet.
Vi er komet til juni måned, har kørt 3000 kilometer og endnu ikke punkteret!
Her bliver cyklerne totalt efterset, smurt, strammet efter og dækkene bliver flyttet rundt på de fire hjul, så de kører de næste 3000 kilometer, og først de allersidste dage havde vi en enkelt punktering.
Som cyklist var det dog skønt at kunne skue hen over alle de bjergtoppe, som rejste sig bag hinanden. Der var ingen træer der "ødelagde" udsigterne. Opkørslen til Gena Silana, som var det højeste pas vi passerede, var en tur, der tog hele dagen.
Middagen på 19 års bryllupsdagen

SÅ KOM SOMMEREN FOR ALVOR.
Det var osse på Sardinien sommeren rigtig "overfaldt" os, og vi måtte lægge mange af vores rutiner om. Fx. måtte vi starte tidligt om morgenen, og være fremme ved dagens mål inden middag, for nu var det ren tortur, at køre senere på dagen. 35 - 40 grader sneg temperaturen sig op på hver eneste dag i middagsheden!